1 2 3 4

5 6 7 8

Репатрация

В случай , че ваш близък или роднина почине извън територията на страната и желаете тленните му останки да бъдат транспортирани обратно в родината, Агенция Лета извършва репатрации със специализиран наземен транспорт . Подсигуряваме всички необходими документи. Взаимодействаме с консулства, посолства, и др институции.

Съобразяваме се с всички изисквания и закони. Осигуряваме специален поцинкован ковчег, който се запечатва и пломбира, при необходимост. Гарантираме експедитивност !

Преносима минусова камера

Траурна Агенция ЛЕТА притежава единствената преносима минусова камера в североизточна България, както и частна камера в града!

leta camera

Преносимата минусова камера е създадена да запази вече положеното в ковчег мъртво тяло по време на нощното бдение и на поклонението.

Предпазва от хигиенно-санитарни проблеми през лятото, както и в случай на продължителен престой или при критична патологична смърт. Служи като превантивна мярка по време на репатрации и транспортиране на трупа на далечни разстояния.

Благодарение на малките си размери и на практичната кутия, оборудвана с колелца, транспортирането и употребата й са много улеснени дори на труднодостъпни и неудобни  места. 

Уникалните технически характеристики на преносимата минусова камера гарантират качествена и ефективна употреба и при отворен ковчег.

Възпроизведеният студен въздух се разпръсква равномерно вътре в ковчега с помощта на два текстилни ръкава.

Функционирането на оборудването се задейства от специална програма чрез предварително зададен таймер, който активира фаза „размразяване” на всеки 4/5 часа. Тази фаза трае 12/15 минути, през които оборудването не работи.

Когато операцията приключи, оборудването автоматично се задейства отново, а водата, дошла от размразяването, се събира в чанта, която операторът на ПМК  предварително трябва да закачи на подходящо място.

Дължина: 73 см.

Широчина: 64 см.

Височина: макс. – 32 см./мин. – 23 см.

Тегло: 45 кг.